WTF?

2010.11.20. 20:54

Kimaradt pár nap. Nem azért, mert nem lett volna miről írni, időm/kedvem nem volt hozzá. Igazából újdonság sem történt - az ritkán történik báérkivel is. Megint szembesültem az emberi - különösen a hazai - hülyeséggel és azzal a ténnyel, hogy ha nem fejlődök szociálisan, hülyén fogok meghalni.

Mégis mit lehet mondani arra a jelenetre, amiben egy Bundeswehr gyakorlót viselő kopasz fazon letépi az angol órákat hirdető papírt, mert szerinte magyarul kell beszélni? Ha kedvesen megkérdeztem volna, hogy ugyan ő tud-e magyarul, mit lépett volna? Vajon tudja-e végig a himnuszt? Esetleg képes idézni a Szózatból vagy a Halotti beszédből? Ismeri-e az eszperentét vagy az Ember tragédiájának híresebb sorait? Ötletem sincs. Mondjuk hibátlanul én sem tudom végig a Himnuszt, de egy négyest megérne a suliban. Azt hiszem, hogy az említett díszpéldányra egy remek angol szólás vonatkozik: Don't feed the troll!

Ismerek egy lányt még a gimiből. Ritkán találkozom vele mióta leérettségiztünk, de előtte sem beszéltünk túl sokat. Nevezzük mondjuk B.-nek. B. okos, szorgalmas és jól néz ki. A gimi alatt aztán valahogy átment hungaristába. Nem egyszerűen nacionalista lett és nem is az eredeti értelemben vett hungarista, mert képes volt kifejezetten német dolgok mellett is lándzsát törni. Az egyik etika órán volt egy kis ideológiai nézeteltérésünk, azt hiszem akkor írt le (először). B. jelenleg fogdokinak tanul, abból legalább meg lehet  majd élni. B.-t egyfajta köd lengi körül, amiben nem eltévedsz, hanem inkább elkerülöd. Nem érdekel mások véleménye, magasról teszek rá, mit gondolnak rólam, de  azt viszont muszáj értenem, mi miért történik körülöttem. A köd viszont ebben akadályoz és ezért rágódok napok óta azon, hogy miért úgy viselkedik velem, ahogy.

A tegnapi részeg punkokról, akikkel volt szerencsém együtt vonatozni, pedig annyi értelme lenne foglalkozni, mint nekik élni. Az egyik mondjuk rendet akart teremteni. Az ötletet én is támogatom, de ezt nem Orbán Viktorra bíznám. Bár az, hogy egy részeg fasz is őt emlegeti, biztos jelent valamit. De mégis mit?

A bejegyzés trackback címe:

https://napiagy.blog.hu/api/trackback/id/tr582461889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása